آرشیو اردیبهشت ماه 1402

ارائه راهکارهای برنامه ریزی درسی

مباحث مهم شیمی در کنکور

۶ بازديد
درس شیمی در کنکور تجربی با ضریب 9 و در کنکور ریاضی با ضریب 7 یکی از درس های مهم و تاثیرگذار محسوب می شود. اطلاع از مباحث مهم شیم یدر کنکور می تواند در برنامه ریزی مطالعات دقیق این درس به منظور کسب درصد بالا در کنکور کمک بسیار زیادی کند.
در سوالات شیمی کنکور سال های اخیر، نقش پر رنگ سوالات محاسباتی و مسئله محور بسیار مشهود بوده است. بنابراین در کنار یادگیری دقیق مفاهیم و موضوعات حفظ کردنی، تسلط و مهارت بالای ریاضی در حل تست های شیمی از اهمیت زیادی برخوردار است.
تعداد سوالات شیمی در کنکور تجربی 35 تست و در کنکور ریاضی 30 تست می باشد. توجه به مباحث مهم کنکور در تدریس شیمی کنکور باعث می شود تا تسلط بر این موضوعات بیشتر شود و در نتیجه درصد شیمی به صورت چشمگیری افزایش یابد.

مباحث مهم شیمی در کنکور

  • مبحث استوکیومتری: با نگاه کلی به سوالات شیمی در کنکورهای سال های اخیر می توانیم متوجه شویم که استوکیومتری حضور پررنگی در این آزمون ها داشته است. تسلط بر استوکیومتری مستلزم مطالعه دقیق کلیه مباحث شیمی در سه سال دبیرستان است. بخش پایه ای و اصلی استوکیومتری در تدریس شیمی دهم ارائه می شود و مباحث تکمیلی مربوط به آن در کتاب های یازدهم و دوازدهم مطرح می شود.
  • محلول ها: یکی از مباحث تست خیز شیمی که دارای سوالات محاسباتی است محبث محلول هاست.
  • شیمی آلی: شیمی آلی که از مباحث اصلی کتاب شیمی یازدهم است یکی از مباحث آسان در تست شیمی کنکور محسوب می شود.
  • جدول تناوبی: حفظ کردن جدول تناوبی شاید در نگاه اول ساده لوحانه به نظر برسد. اما یادگیری نکات مهمی که در این جدول آموزش داده می شود، در حل بسیاری از تست های حفظی شیمی کنکور موثر و کاربردی است.
  • آرایش الکترونی: تسلط بر آرایش الکترونی هم در یادگیری جدول تناوبی بسیار کاربرد دارد و هم در حل تست های مربوط به این مبحث تاثیر مستقیم دارد.
به طور کلی مباحث مهم شیمی در کنکور تا حد بسیار زیادی به یکدیگر وابسته هستند. بنابراین تفکیک مطالب یا حذف مبحث در برنامه ریزی مطالعاتی شیمی به هیچ عنوان توصیه نمی شود.
بودجه بندی کلی شیمی در کنکور به صورت زیر می باشد:
  • شیمی دهم 8 تا 10 تست
  • شیمی یازدهم 12 تا 14 تست
  • شیمی دوازدهم 8 تا 10 تست

بارم بندی زیست یازدهم در امتحان نهایی

۹ بازديد
چندی پیش در خبرها دیدیم که امتحانات پایه دهم و یازدهم نیز از امسال به صورت نهایی برگزار می شود و نمراتی که در این امتحانات دریافت می کنید در سوابق تحصیلی شما ثبت خواهند شد. در این نوشته قصد داریم نگاهی بر بارم بندی زیست یازدهم بیاندازیم و بررسی اجمالی بر مباحث این درس داشته باشیم.
بارم بندی زیست یازدهم در امتحان نهایی هنوز به صورت رسمی از سوی آموزش و پرورش اعلام نشده است، اما می توان پیش بینی کرد که بارم بندی نهایی تفاوت زیادی با شرایط سال های پیش نداشته باشد.
بارم بندی زیست شناسی پایه یازدهم به صورت زیر می باشد:

نیمسال اول:


  1. فصل اول: 4 نمره
  2. فصل دوم: 4 نمره
  3. فصل سوم: 3.5 نمره
  4. فصل چهارم: 2.5 نمره
  5. فصل پنجم: 4 نمره
  6. فعالیت ها: 2 نمره
امتحان پایانی خرداد:

  1. فصل اول: 1 نمره
  2. فصل دوم: 1 نمره
  3. فصل سوم: 1 نمره
  4. فصل چهارم: 1 نمره
  5. فصل پنجم: 1 نمره
  6. فصل ششم: 3 نمره
  7. فصل هفتم: 4 نمره
  8. فصل هشتم: 3 نمره
  9. فصل نهم: 3 نمره
  10. فعالیت ها: 2 نمره
امتحان شهریور:

  1. فصل اول: 2 نمره
  2. فصل دوم: 2 نمره
  3. فصل سوم: 2 نمره
  4. فصل چهارم: 1.5 نمره
  5. فصل پنجم: 2 نمره
  6. فصل ششم: 2 نمره
  7. فصل هفتم: 2.5 نمره
  8. فصل هشتم: 2 نمره
  9. فصل نهم: 2 نمره
  10. فعالیت ها: 2 نمره

آنچه در تدریس زیست یازدهم حائز اهمیت است، رعایت پیوستگی و ترتیب فصل ها و همچنین برقراری تعادل میان تدریس تشریحی و آموزش تستی مباحث زیست یازدهم می باشد.
در برنامه ریزی درسی خود برای مطالعه زیست 2 حتما به این نکته توجه داشته باشید که کتاب زیست یازدهم37 درصد سوالات زیست کنکور را به خود اختصاص می دهد و از این حیث یکی از مهم ترین منابع کنکور تجربی محسوب می شود.