آرشیو شهریور ماه 1403

ارائه راهکارهای برنامه ریزی درسی

انتخاب رشته های بدون کنکور تجربی

۱ بازديد
هر سال همزمان با آغاز انتخاب رشته کنکور برای رشته ای با آزمون، امکان انتخاب رشته برای رشته هایی که پذیرش آن ها صرفا بر اساس سوابق تحصیلی است نیز میسر می شود. به همین بهانه مروری بر بهترین گزینه های تحصیلی برای انتخاب رشته های بدون کنکور تجربی خواهیم داشت.

نحوه پذیرش دانشجو برای رشته های بدون آزمون، براساس نمره کل سوابق تحصیلی صورت می پذیرد. در واقع میانگین نمرات کسب شده در برگه امتحان نهایی که همان معدل کتبی نهایی دانش آموزان است ،ملاک سنجش و پذیرش در رشته های بدون کنکور می باشد.
برای داوطلبان گروه تجربی، تنوع رشته های بدون آزمون در مقایسه با سایر گروه ها کمتر است. با توجه به اینکه اکثر دانش آموزان تجربی، قبولی در یکی از رشته های پزشکی یا پیراپزشکی را در برامه خود دارند، انمتخاب رشته های بدون آزمون کمی سخت تر است.
پذیرش دانشجو در رشته های گروه پزشکی و پیراپزشکی در تمام دانشگاه ها صرفا با آزمون صورت می گیرد. بنابراین انتخاب رشته های صرفا بر اساس سوابق تحصیلی، نیازمند شناخت بهترین رشته های بدون کنکور تجربی می باشد.

لیست رشته های بدون کنکور تجربی

علوم و مهندسی باغبانی
زمین شناسی
علوم و مهندسی خاک
علوم دامی
علوم و مهندسی جنگل
علوم و مهندسی صنایع غذایی (کشاورزی)
مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی
مهندسی فضای سبز
ترویج و آموزش کشاورزی پایدار
زیست شناسی جانوری
زیست شناسی گیاهی
شیمی محض
علوم و مهندسی محیط زیست
علوم و مهندسی شیلات
مهندسی صنایع چوب و فرآورده های سلولزی
مهندسی طبیعت
زیست شناسی سلولی و مولکولی
زیست فناوری
بهداشت و بازرسی گوشت
گیاه پزشکی
شیمی کاربردی
مهندسی صنایع مبلمان
اقتصاد کشاورزی
میکروبیولوژی
اقیانوس شناسی
زیست شناسی دریا

نکته قابل توجه در خصوص رشته های بدون آزمون این است که دانشگاه آزاد، در برخی از واحدهای دانشگاهی خود و به صورت محدود و بر اساس ضوابط خاصی، در برخی از رشته های پیراپزشکی مانند هوشبری، مامایی، بهداشت حرفه ای، اتاق عمل، تکنسین سلامت دندان، بهداشت عمومی پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی نیز دارند.

مباحث مهم ریاضی دهم تجربی

۳ بازديد
زمانی که صحبت از مباحث مهم ریاضی دهم می شود، ابتدا باید ببینیم اهمیت از چه نظر موضوع صحبت است؛ آیا جایگاه مباحث در امتحانات ترمی مدرسه مدنظر است؟ یا جایگاه و کاربرد مباحث در علوم دیگر مانند فیزیک و شیمی یا از لحاظ جایگاه و سهم در کنکور سراسری؟ بدیهی است که هر یک از این موارد نیازمند بررسی مجزا و مختص به خود می باشد. اما در این نوشته می خواهیم به بررسی میاحث مهم ریاضی دهم تجربی از لحاظ جایگاه و اهمیت در کنکور بپردازیم.
ریاضی دهم تجربی دارای 7 فصل است که در هر فصل مباحث بسیار مهم کاربردی، آزمونی و پایه ای ریاضیات ارائه می شود.

در واقع تمام مباحث ارائه شده در تدریس ریاضی دهم -چه به صورت مستقیم و چه به صورت ترکیبی و غیرمستقیم یا کاربردی- در طول دوره دبیرستان و ریاضی کنکور محل سوال می باشند.

فصل اول با عنوان مجموعه، الگو و دنباله:

مباحث به نسبت راحتی را مطرح می کند. بخش اول رابط میان مجموعه ها را بررسی می کند. این بخش شاید خیلی مورد توجه طراحان سوال کنکور نباشد، اما درک مفهومی مطالب آن برای یادگیری بسیاری از مباحث بعدی ریاضی ضروری است.
بخش دوم فصل مبحث الگو و دنباله است. معمولا از این بخش در کنکور 1 سوال طرح می شود. روابط مطرح شده در دنباله ها به نسبت سخت است، اما خر خوب اینکه اینجا شروع و -تقریبا- پایان دنباله ها در ریاضی دبیرستان است.

فصل دوم با عنوان مثلثات:

مثلثات یکی از مهم ترین مباحث ریاضی محسوب می شود. در کتاب ریاضی دهم آموزش مثلثات آغاز می شود. تعاریف اصلی در نسبت های مثلثاتی و مفهوم کاربردی و مهم دایره مثلثاتی آموزش داده می شود و همین روابط و دایره در بسیاری از تست های سخت و پیچیده کنکور راهگشای شما خواهد بود.

فصل سوم با عنوان توان های گویا و عبارت های جبری:

این فصل نیز بیشتر به صورت کاربردی و ترکیبی در سوالات ریاضی خود را نشان می دهند. ممکن است در کنکور یک تست مستقیم از آن طرح شود، اما حضور روابط توان ها و کاربرد عبارت های جبری را در تمرینات و سوالات مختلف مشاهده خواهید کرد.

فصل چهارم با عنوان معادله ها و نامعلادلات:

یکی از مهم ترین موضوعات و مسائل ریاضیات حل معادله ها و نامعادله هاست. معادلات و نامعادله ها به صورت مستقیم در کنکور حداقل 3 تست را به خود اختصاص می دهدو و طراحان سوالات کنکور همواره به این بخش از ریاضی توجه زیادی نشان داده اند.

فصل پنجم با عنوان تابع:

مهم ترین و گسترده ترین مبحث ریاضیات تابع است. تابع در کنکور حداقل 5 تست را به خود اختصاص می دهد. این تست ها اغلب به صورت ترکیبی و با تاثیر مباحث تکمیلی مطروحه در ریاضی یازدهم و دوازدهم می باشد؛ اما پاسخگویی به این سوالات مستلزم فهم کامل تعاریف و روابط پایه مطرح شده در ریاضی دهم می باشد.

فصل ششم با عنوان شمارش، بدون شمردن:

شمارش بدون شمردن مبحث مستقلی به حساب نمی آید؛ اما یادگیری کامل آن برای فهم مبحث مهم آمار و احتمال و پاسخگویی به سوالات مربوط به آن ضروری است.

فصل هفتم با عنوان آمار و احتمال:

آمار و احتمال در ریاضی تجربی از فصل هفتم ریاضی دهم آغاز می شود و به تدریج طی پایه های یازدهم و دوازدهم تکمیل می شود و در نهایت در کنکور تجربی با حداقل 3 تست حاضر می شود. 

این جزییات نشان می دهد که تمام فصل ها به نوعی حائز اهمیت هستند و باید برای یادگیری تمام سرفصل های ریاضی دهم وقت صرف کنید، در عین حال فصل های دوم، چهارم، پنجم و هفتم نقش مهم ترین در ریاضیات کنکور تجربی ایفا می کنند.